KarateKids!

De leuke, intensieve, gedisciplineerde en verantwoorde manier van groeien

Eerst een korte samenvatting over de lessen

  • KarateKids! lessen zijn toegankelijk vanaf ongeveer 6 jaar;
  • KarateKids! kunnen op maandag, woensdag en vrijdag komen trainen;
  • AJ sensei (de Karatemeester) is naast Karate leraar tweevoudig gediplomeerd in het onderwijs;
  • Karate training kan helpen bij jouw fysieke en mentale ontwikkeling.

Professionele begeleiding 

De KarateKids! lessen, die toegankelijk zijn voor kinderen vanaf ongeveer 6 jaar, worden gegeven door Sensei met jarenlange ervaring in Karate. Uniek voor Wadokai Gorinchem is dat de hoofdinstructeur, AJ Sensei, naast Karate instructeur tevens tweevoudig gediplomeerd leraar is (onderwijzer en docent) en full-time actief is in het VMBO. Je kunt er daarom van op aan dat de lessen op professionele wijze worden verzorgd en dat je kind bij Wadokai Gorinchem in goede handen is.

Gezonde ontwikkeling

Wist je dat kinderen die Karate beoefenen steviger in hun schoenen staan? Dit is niet de enige reden om Karate te beoefenen. Het is tevens goede training voor de motoriek. In tegenstelling tot andere sporten worden alle delen van het lichaam bewust gecoördineerd gebruikt op ieder moment.

Karate kan verder bijdragen aan de vorming van kinderen. Kinderen die motorische problemen hebben, onzeker zijn of moeite hebben met het beheersen van hun agressie/energie kunnen baat hebben bij het trainen van Karate. De belangrijkste doelen zijn beweging, respect, discipline, zelfvertrouwen, zelfbeheersing en tenslotte weerbaarheid. Je zult verstelt staan hoe jouw kind fysiek en mentaal kan veranderen na een tijdje training.

Wat kan Karate betekenen voor kinderen met adhd, add of pdd-nos?

Ondanks dat ADHD, ADD en PDD-nos elk hun specifieke kenmerken hebben, hebben ze ook veel overeenkomsten. Het is opvallende dat de verschillende aanpakken die bekend zijn en gebruikt worden in het onderwijs, in beginsel de volgende punten benadrukken:

  • duidelijke structuur
  • korte effectieve instructie
  • kleine stapjes/opdrachten (1 opdracht per keer)
  • herhaling

Bovenstaande punten zijn van belang om een rustige omgeving te creëren, waarin het kind het beste tot zijn recht kan komen. Zo kan een kind geconcentreerd en op eigen niveau aan het werk. Traditionele Japanse (Karate) lessen hebben tevens bovenstaande kenmerken. Vanwege AJ sensei's onderwijskundige achtergrond en bovengenoemde reden hebben wij al verschillende tevreden ouders, die hebben aangegeven dat hun kind minder 'last' heeft van bijvoorbeeld ADHD tijdens het trainen in de les. Om erachter te komen of het voor jouw kind geschikt is kunt u het beste een proefles afspreken.

En kijk zelf mee tijdens de proefles. Dan kun je zien hoe AJ sensei lesgeeft en hoe je zoon of dochter het doet in de les. Je kunt zelf de sfeer voelen en echt bewust voor ons kiezen.

Wij overtuigen je graag van onze kwaliteiten. Heb je interesse? Vraag geheel vrijblijvend een gratis proefles aan.

Een kijkje in de les